Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

19
juni
2024

Z&W uitblinker én Z&W docent van 2024

Het was de 2e keer dat het Platform VMBO Z&W op de landelijke dag een award uitreikte voor de Z&W docent van het jaar. Dit keer werd daarnaast ook een award uitgereikt aan de Z&W uitblinker (onderwijsassistent/instructeur) van het jaar. Het is fijn om te merken dat veel docenten moeite doen om een fantastische collega voor te dragen. Uiteindelijk zijn in beide categorieën 3 docenten/uitblinkers genomineerd.

Z&W docent van 2024:

  • Veronica Kottelaar – Maris College
  • Ben Kremers – Penta College
  • Hanna Meijers – Broeckland College

Z&W uitblinker van 2024:

  • Jeannette Teunissen – Metzo College
  • Susanne van de Velden – Fioretti College
  • Renate Velthuis – Bonhoeffer College

Het was een lastige klus voor de jury om een winnaar te kiezen, zeker omdat uit alle aanmeldingen naar voren kwam dat de kandidaten echt met hart en ziel werken voor de Z&W-leerlingen. Uiteindelijk zijn Jeannette Teunissen en Veronica Kottelaar gekozen als respectievelijk Z&W uitblinker en Z&W docent van 2024.

Uit het juryrapport

Jeannette is als een moeder voor de leerlingen en een zeer waardevolle duizendpoot voor de collega’s. Niets is haar te veel. En ook andere profielen doen nooit tevergeefs een beroep op haar. Voor elke leerling haakt ze elk jaar een dier, dat ze op de examenplek klaarlegt voor de leerling met daarbij een briefje met succeswens.

Veronica is een docent die geliefd is bij haar leerlingen en collega’s. Haar passie en toewijding voor het vak zijn ongeëvenaard, en haar impact reikt verder dan het leslokaal. Volgens haar collega schittert ze in haar lessen als een inspirerende en empathische mentor, altijd bereid om zich in te zetten voor het succes van haar leerlingen.

Jeannette en Veronica, nogmaals van harte gefeliciteerd!