Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

19
december
2023

Van de voorzitter

Terugkijken is vooruitkijken..

Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we stellen dat we een geweldig jaar achter de rug hebben. De landelijke dag was uitstekend en de regionale bijeenkomsten waren van gelijkwaardig niveau. We hebben waardevolle dialogen gevoerd en kennis gedeeld die ons zorg en welzijn onderwijs verder heeft verrijkt.

Terwijl we vooruitkijken naar het komende jaar, kunnen we met enthousiasme aankondigen dat er opnieuw regionale bijeenkomsten gepland zijn. Deze keer staat de vraag centraal: “Hoe kunnen we de motivatie van onze leerlingen vergroten?” Dit is een cruciale vraag waar we gezamenlijk antwoorden op zullen proberen te vinden.

Daarnaast zullen we stilstaan bij het advies van het SPV over de toekomst van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo. Dit zal ons inzicht geven in hoe het vmbo-onderwijs zich zal ontwikkelen en welke impact dit heeft op het zorg en welzijn onderwijs.

Er staat dus veel te gebeuren, maar voordat we dit avontuur ingaan, is het tijd om uit te rusten en te genieten van de komende kerstvakantie. Laten we samen genieten van rust, ontspanning en het samenzijn.

Ik wens jullie allen fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2024 toe.

Raymond Nijenhuis