Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

31
oktober
2023

Terugblik regionale netwerkbijeenkomsten voor leden

De afgelopen donderdagen heeft in elk van de 5 regio’s een regionale netwerkbijeenkomst plaatsgevonden op een gastschool. Het thema van deze middagen was ‘aan de slag met het curriculum’. Aan de hand van de curriculumkit hebben docenten via ‘backward design’ een les(sen)ontwerp gemaakt bij een eindterm van het examenprogramma. Daarnaast gaven de gastscholen een inkijkje in hun Z&W onderwijs door een presentatie en een rondleiding. Vooral het uitwisselen met collega’s en een kijkje in de keuken van een ander, worden als erg waardevol gezien.

Presentaties

Onderstaand vind je de algemene presentatie en de presentaties van de gastscholen (als ze gebruik hebben gemaakt van PowerPoints).

Data

De data van de regionale netwerkbijeenkomsten in de 2e ronde zijn eerder gedeeld. Voor 3 regio’s zijn we nog op zoek naar een gastschool. Lijkt het je leuk om de collega-docenten uit je regio te ontvangen? Mail dan het platform. Stuur ons ook een mail als het beter schikt qua datum of locatie om naar een netwerkbijeenkomst van een andere regio te komen. Je ontvangt dan de juiste uitnodiging.