Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

24
mei
2018

Landelijke dag Zorg & Welzijn 2018

Donderdag 24 mei is het zover: de landelijke dag Z&W 2018 in Amersfoort.
Het thema van dit jaar is Z&W aan het werk!
Er verschijnen steeds meer krantenberichten dat er grote tekorten verwacht worden in de sector Zorg & Welzijn. Vanuit het Platform VMBO Zorg & Welzijn worden op landelijk niveau gesprekken gevoerd om te laten zien dat er op het vmbo veel potentiele arbeidskrachten zitten die zich aan het oriënteren zijn op het werken in die sector. Door de leerling in het vmbo te motiveren voor het werken in de sector Zorg & Welzijn, wordt er gericht gewerkt aan een bewuste keuze en een goede match op de arbeidsmarkt. Tijdens de inleiding gaan we daarover in gesprek met Doekle Terpstra, aanjager van het Zorgpact.
Maar u gaat deze dag ook zelf aan het werk.
De landelijke dag biedt weer een afwisseling in plenaire sessies, workshops en de mogelijkheid tot netwerken. We bieden de workshops in 3 rondes aan. U krijgt de mogelijkheid om in 2 rondes een workshop naar keuze te volgen. De ronde waarin u niet bent ingedeeld, kunt u de presentatie ‘Iedereen een groeimindset’ bezoeken van Marijke van Dijk. U kunt die tijd echter ook benutten voor netwerken of het bezoeken van de informatiemarkt.

De landelijke dag is van 10 – 16.30 uur.

Inschrijven tot 16 april
Voor deze landelijke dag moet u zich inschrijven. De inschrijving is inmiddels gesloten..
Er worden tien workshops aangeboden. U kunt uw voorkeur voor twee workshops en een reserve opgeven. De organisatie maakt een indeling, waarbij zoveel als mogelijk rekening wordt gehouden met ieders voorkeuren. Het is mogelijk dat u niet bij of gelijktijdig met uw collega ingedeeld wordt.
Een week van te voren krijgt u een definitieve bevestiging en het programma met workshops waarbij u bent ingedeeld.
> Omschrijving van de workshops (pdf)

Voor wie?
Om deel te nemen aan de landelijke dag moet uw school lid zijn van het Platform VMBO Zorg & Welzijn. Per lidmaatschap mogen twee personen gratis deelnemen, mits tijdig aangemeld.
Indien u met meer dan 2 personen van uw school wilt deelnemen aan de landelijke dag, stuurt u dan een bericht naar info@platformzorgenwelzijn.nl.
U ontvangt na de inschrijftermijn bericht of er voldoende plaats is. Na afloop wordt per extra deelnemer  € 50,- gefactureerd.