Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

8
september
2021

Van de voorzitter

Beste collega’s,

Ik hoop dat jullie van een mooie vakantie hebben genoten. Het is de wens van iedereen in onderwijsland dat we dit schooljaar weer op een zo ‘normaal’ mogelijke manier onze leerlingen mogen ontvangen. De mondkapjes en de 1,5 meter houden we nog voor een beperkte periode, maar alle leerlingen mogen weer naar school. En dat is toch waar we het voor doen!

Anders dan voorheen staat ons jaarcongres in het najaar op de agenda. Wij gaan nog steeds voor fysiek. Er wordt op dit moment een aansprekend programma gemaakt. Blijf onze site volgen en schrijf je in zo vlug het kan, zeker weten dat er voor ieder iets interessants tussen zit.

Dit schooljaar starten pilotscholen met het aanbieden van o.a. het praktijkgerichte programma Z&W  in de GL en TL. Spannend! Ik ervaar dat de pilotscholen hier voortvarend mee aan de slag zijn en dat leerlingen een mooi programma krijgen aangeboden. We zullen deze pilot als Platform goed blijven volgen.

Als bestuur van het Platform Z&W zijn we aan de slag met een nieuw meerjarenbeleidsplan. Tijdens de landelijke dag en op onze netwerkbijeenkomsten, die we waarschijnlijk afwisselend online en fysiek gaan organiseren, zullen we hier zeker op terug komen.

Ook in de vakantie heb ik meerdere keren in de media gehoord over de tekorten binnen Zorg en Welzijn. In onze notitie geven wij een voorzet hoe wij vanuit het veld denken hier een oplossing voor te kunnen bieden. Echter de besluitvorming rondom een nieuw kabinet vertraagt ook het proces over onze notitie. Heel erg jammer! Welk kabinet er ook komt, hier moeten financiële middelen voor worden vrijgemaakt. Als ik onze vraag afzet tegen allen gelden die zijn vrijgekomen in de coronatijd kan dit echt geen probleem zijn.

Tot slot wil ik jullie een heel mooi en inspirerend schooljaar wensen, samen met je collega’s en leerlingen. En graag tot ziens bij één van onze bijeenkomsten.

Arjen Daelmans
September 2021