De ideeën en verhalen van mede-vakcollega’s zijn waardevol. Na iedere bijeenkomst zit ik weer vol inspiratie om deze ideeën bij ons toe te passen.

Lotte Verheijden, docent Z&W Hanze College

4
oktober
2018

Van de voorzitter: vmbo Z&W op de kaart!

Maud CroesIk hoop dat jullie het schooljaar goed en op volle sterkte zijn begonnen. Alle scholen nemen dit jaar het examen van het profielvak Z&W af en daarmee is de implementatie een feit. We mogen trots zijn op wat we de afgelopen jaren met elkaar hebben neergezet. Ons vak staat momenteel extra in de belangstelling omdat de arbeidsmarkt volop behoefte heeft aan goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers. Dit biedt onze leerlingen weer mooie kansen. Maar ook als een leerling bewust besluit niet door te gaan in onze sector, hebben we goed werk geleverd en heeft de leerling een uitstekende brede basis van ons meegekregen.

Het bestuur van het Platform heeft gezorgd dat de ondersteuning van ons Platform weer goed is geregeld. Tot onze opluchting en tevredenheid zal Wilma Roijackers haar werkzaamheden weer oppakken. In combinatie met een klein administratiekantoor en de zzp-er die onze website bijhoudt, is de ondersteuning weer op orde. Ook Jitske Meinema zal haar werkzaamheden voor ons blijven doen. Van nu af aan worden jullie vragen weer op tijd beantwoord en zal de ledenadministratie de inschrijvingen, uitschrijvingen en facturering tijdig en vakkundig regelen. Excuses voor het mogelijke ongemak in de zomermaanden.

Tot het einde van het jaar hebben we daarnaast een hele fte gekregen vanuit het Zorgpact. Medewerkers van dit project zetten zich (kosteloos) voor ons in om goede samenwerkingsinitiatieven tussen vmbo-mbo en werkveld op te halen en indien gewenst verder te helpen. Mocht je bezig zijn om een dergelijk initiatief op te starten en heb je hulp nodig, meld dit dan z.s.m. bij info@platformzorgenwelzijn.nl.

Vorige week is het bestuur aanwezig geweest op een bijeenkomst van RAAT projectleiders  om hen te informeren over ons profielvak. Tevens hebben we met hen mogelijkheden verkend om een deel van de eerste regionale bijeenkomst samen met hen en een collega uit het mbo in te vullen.

En tot slot vind ik het fijn dat ik kan melden dat het vmbo nu ook in het Zorgpact en de opvolger van het Zorgpact staat vermeld als basis van de beroepskolom. Dat betekent dat er blijvend op aansluiting van het vmbo bij samenwerkingsinitiatieven zal worden ingezet. Het heeft even geduurd, maar we staan als vmbo ZW op de kaart bij het werkveld, het Ministerie van OCW en het Ministerie van VWS.

Volgens mij wordt het jaar 2018-2019 een heel mooi schooljaar!

Maud Croes