Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

20
april
2022

Skills Talents: leerlingen Z&W Singelland VHS Drachten Nederlands kampioen!

Op 31 maart 2022 zijn in Jaarbeurs Utrecht de landelijke finales van Skills Talents gespeeld. Aan de finale Zorg & Welzijn namen 7 vmbo-scholen deel die zich via een kwalificatiewedstrijd bij een MBO-instelling hebben geplaatst voor de finale. In de finaleopdracht zijn de finalisten, onder toeziend oog van minister Wiersma, aan het werk geweest op een vakantiekamp voor jongeren waarvoor zij diverse opdrachten uitvoerden aansluitend op het profiel Zorg & Welzijn: het berekenen van het BMI, bedenken van een activiteit om jongeren te laten bewegen, zij stelden een informatieve folder voor ouders op en maakten een gezonde lunch.

Ook is het probleemoplossend vermogen op de proef gesteld door middel van een uitdagend rollenspel met twee jongeren. In deze finale zijn tevens de onderdelen planning, reflectie en rapporteren aan de orde gekomen. Nederlands kampioen zijn geworden: Déna Posthumus en Djura Muiser van Singelland VHS in Drachten. Bram van der Aa en Pien Dingemans van het Baanderherencollege uit Boxtel zijn tweede geworden en Senna Goedhart en Evi Kleijn het Griendencollege uit Sliedrecht zijn als derde geëindigd. Vanuit het platform willen we de scholen en hun leerlingen van harte feliciteren!

Wil je ook met je leerlingen meedoen aan Skills Talents? Kijk voor meer informatie op de website https://worldskillsnetherlands.nl/skillstalents/meedoen/ en schrijf je in voor komende editie. Integreer de vakwedstrijden van Skills Talents in je lesprogramma en geef je leerlingen de kans boven zichzelf uit te stijgen en wie weet staan jouw leerlingen volgend jaar op het podium van Skills the Finals! Voor meer informatie: neem contact op via info@skillstalents.nl of 088- 080 8882.