Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

31
augustus
2023

‘Skills Talents: een fantastische uitdaging’

Steeds meer scholen doen mee met Skills Talents, de vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. In teams van twee kunnen zij meedoen aan voorronden op school, regionale kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk de finales tijdens het landelijke evenement Skills The Finals. “Ook binnen het profiel Zorg & Welzijn neemt het enthousiasme toe en doen steeds meer scholen mee,” vertelt Astrid ten Boom, Regiobestuurder Noord-West bij Platform VMBO Zorg & Welzijn. “En eigenlijk vind ik dat alle scholen in Nederland mee moeten doen.”

Plezier en uitdaging

“Meedoen aan Skills Talents is een fantastische uitdaging,” vertelt Astrid. Dat geldt over de hele breedte en zeker ook voor de wedstrijd Zorg en Welzijn. Hoe leuk is het om je te kunnen meten met leeftijdsgenoten die elders in Nederland een gelijke opleiding volgen? Alleen al het meedoen aan een voorronde of regionale wedstrijd is leuk. Het gaat daarbij niet alleen om winnen of uiteindelijk Nederlands Kampioen worden. Het is voor veel leerlingen een moment om te laten zien wat zij al kunnen. Dit is goed voor de ontwikkeling van het zelfvertrouwen.”