Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

15
mei
2020

Schoolexamenbank gaat verder in Woots

Het voortbestaan van de Schoolexamenbank vmbo is een feit! Met ingang van schooljaar 2020/2021 zijn alle – tot nu toe ontwikkelde – examens en toetsitems te benaderen via het digitale toetsplatform Woots. Scholen krijgen gratis toegang. En dat neemt de belangrijkste drempel van de (inmiddels niet meer benaderbare) Schoolexamenbank weg.

Woots neemt de Schoolexamenbank voor de beroepsgerichte profiel- en keuzevakken (voor de profielen: BWI, D&P, E&O, HBR, MaT, MVI, M&T, PIE en Z&W, geen Groen) over en ontsluit deze via een uitgebreide bibliotheek. Daarin zijn de examens niet alleen vindbaar, maar ook te oefenen, af te nemen en digitaal na te kijken, te scoren en terug te koppelen. Al deze faciliteiten zijn gratis beschikbaar voor bestaande schoolexamens en toetsitems. Vmbo-docenten die zelf (nieuwe) examen(item)s willen uploaden of bestaande examen(item)s willen aanpassen, kunnen dat doen via de betaalde Premium-versie. Overigens wordt Woots premium dit schooljaar kosteloos beschikbaar gesteld aan alle scholen om kennis te maken met al deze mogelijkheden. Voor meer informatie, ga naar www.woots.nl.