De ideeën en verhalen van mede-vakcollega’s zijn waardevol. Na iedere bijeenkomst zit ik weer vol inspiratie om deze ideeën bij ons toe te passen.

Lotte Verheijden, docent Z&W Hanze College

3
april
2019

Gratis lesmateriaal over Zorg en Welzijn voor basisscholen

Werkgeversorganisaties uit Zorg en Welzijn hebben eerder voor de onderbouw van het vmbo het lespakket ‘Aan jou hebben we wat’ ontwikkeld. Tijdens de netwerkbijeenkomst in november hebben we met elkaar besproken hoe dit lespakket ook in de bovenbouw binnen Z&W kan worden ingezet.

Acht verschillende verhalen en animaties

Maar inmiddels is ook voor leerlingen van de basisschool een uitbreiding van het pakket ontwikkeld. Het doel van dit nieuwe lespakket is om basisschoolleerlingen op toegankelijke wijze te enthousiasmeren voor een loopbaan in Zorg en Welzijn. Aan de hand van acht verschillende verhalen en animaties maken de leerlingen kennis met de sector. In elk verhaal staat een ander beroep centraal. Zo ontdekken leerlingen hoe onmisbaar, betekenisvol en gevarieerd het werk van zorgverleners is. Het enthousiasmeren van leerlingen van de basisschool voor werken in de zorg en daar als vmbo op inspelen, is ook onderwerp van één van de workshops op de landelijke dag Z&W op 6 juni.

Bestellen

Al het lesmateriaal is gratis te bestellen via www.aanjouhebbenwewat.nl.