Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

20
april
2022

Even voorstellen: nieuwe regiobestuurders Midden-west en Noord-oost

Het Platform heeft weer 2 nieuwe regiobestuurders mogen verwelkomen: Jogien Verweij en Annet Alting. Zij stellen zich graag voor.

Jogien Verwey

Onlangs ben ik gestart als regiobestuurder Midden-west en ik wil mijzelf hierbij graag voorstellen. Mijn naam is Jogien Verweij en ik ben als directeur werkzaam op het Gemini College Lekkerkerk, een vmbo-school met naast vmbo-bb en kb ook mavo (theoretische leerweg). Met de ontwikkeling van de nieuwe leerweg zijn wij ook van plan Zorg en Welzijn aan te bieden. Dit profiel leent zich uitstekend voor de praktijkcomponent die de nieuwe leerweg met zich meebrengt. Ik vind het hierbij van belang de verbinding te zoeken met lokale organisaties.

Met veel enthousiasme werk ik in het onderwijs en krijg ik energie van het stimuleren van de ontwikkelingen in het onderwijs. Voor het platform Zorg en Welzijn zullen er, na twee coronajaren, de komende jaren genoeg uitdagingen liggen. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking in de regio.

 

Annet Alting

Mijn naam is Annet Alting en ik ben de nieuwe regiobestuurder van het Platform VMBO Zorg & Welzijn Noord-oost. Ik werk al een flink aantal jaren op het Dr. Nassaucollege in Assen. Het Vakcollege met de profielen HBR, E&O, PIE, BWI en ZW, daar ligt naast mijn hart ook mijn werk. Het profiel Zorg en Welzijn biedt enorm veel mogelijkheden en kansen voor leerlingen en docenten, daar ben ik graag bij betrokken. Op dit moment werk ik hard aan technologie in de zorg, waarbij ik steeds weer de verbinding zoek met STO om zoveel mogelijk te kunnen realiseren voor ‘het Noorden’ in bijvoorbeeld Techlabs in de regio. Ik kijk er naar uit om samen met de regio-scholen van het platform, verder te bouwen aan dit mooie profiel in het vmbo.