Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

21
juni
2023

Doe mee aan de Skills Talents vakwedstrijd Zorg & Welzijn!

Skills Talents organiseert jaarlijks vakwedstrijden voor derde- en vierde jaars vmbo-leerlingen. De wedstrijden worden geschreven op basis van de kernmodulen van de vmbo-profielen en sluiten daarom naadloos aan op het lesprogramma en er zijn mogelijkheden deze te integreren in het PTA.

De inschrijving voor editie 2023-2024 is in volle gang en inmiddels schreven al meer dan 100 vmbo-scholen zich in, waarvan 27 voor het profiel Zorg & Welzijn.

Om mee te doen aan Skills Talents verzorg je in de periode oktober-november een voorselectie op je eigen school Hiervoor heeft Skills Talents een opdrachtenbibliotheek met voorronde-opdrachten beschikbaar die (modulair) kunnen worden uitgevoerd in de klas.

Vervolgens vaardig je een team van twee leerlingen af naar een kwalificatiewedstrijd in de regio. Hier nemen zij het in een twee uur durende wedstrijd op tegen leerlingen van andere vmbo-scholen uit de regio. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in januari-februari. De winnaar van de kwalificatiewedstrijd plaatst zich voor de landelijke finales tijdens Skills The Finals, als één van de acht finalistenteams.

Skills The Finals wordt georganiseerd op donderdag 21 en vrijdag 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. De finalewedstrijden van Skills Talents zijn op donderdag 21 maart. Finalisten van Skills Talents gaan per regio met de bus naar Skills The Finals en overnachten voorafgaand aan de finalewedstrijd op een huisjespark in de buurt. Na de 5 uur durende finalewedstrijd volgt een spetterende prijsuitreiking waarin de winnaars van Skills Talents bekend worden gemaakt.

Naast de vakwedstrijden omvat Skills The Finals een LOB Experience met meer dan 75 toffe doe-activiteiten die in het teken staan van loopbaanoriëntatie. Je kunt dus ook met je klassen een bezoek brengen aan de finales van Skills Talents!

Wil je meedoen aan Skills Talents? Klik hier voor aanmelden, maak een account aan voor het CRS en meld je aan voor Zorg & Welzijn. Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Mail dan gerust even naar info@worldskillsnetherlands.nl of bel naar 088-0808857.