Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

21
juni
2023

Daisy Baarda-Maaskant, Z&W docent van 2023

Dit jaar heeft het Platform VMBO Zorg & Welzijn voor de eerste keer de verkiezing Z&W docent van het jaar gehouden. Meerdere docenten zijn voordragen en dat is iets waar elke docent trots op kan zijn. Trots omdat iemand je heeft voorgedragen en deze moeite genomen heeft, maar ook als je iemand hebt voorgedragen, dat je die moeite hebt genomen voor jouw collega.

Uiteindelijk zijn we gekomen tot drie genomineerden: Evelien Oeben (2College College Durendael), Daisy Baarda-Maaskant (Fioretti College Hillegom) en Sandra Wijnaldum (Stad College Almere).

Bestuursleden Annet Alting en Stephan Steunenberg vertelden bij de uitreiking op de landelijke dag enkele mooie woorden waarmee collega’s deze genomineerden hebben voorgedragen.

Evelien zet altijd een extra stap voor de leerlingen en ze maakt mooie verbindingen tussen lesstof en het bedrijfsleven. Zo zorgt ze dat de leerlingen een periode maatjes vormen met ouderen uit de buurt. Ze heeft een trukendoos waaruit ze de prachtigste werkvormen tevoorschijn tovert.

Daisy is volop bezig met externe opdrachtgevers om het onderwijs aantrekkelijk te maken voor de leerlingen. Bijvoorbeeld tijdens het keuzevak Keuken laat ze leerlingen een maaltijd verzorgen voor de buurt. Ze heeft hart voor de leerling en voor de ontwikkelingen binnen het profiel. Ze heeft Mavo-X-tra opgezet en zorgtechnologie in de school gebracht.

Sandra geeft met hart en ziel les. Ze is de koningin van de (wereld)keuken en ze leidt haar leerlingen met strenge en liefdevolle hand op. Ze staat ook in haar vrije tijd klaar voor haar leerlingen wanneer het thuis niet goed gaat of er problemen zijn met schoolwerk. Deze nominatie is de kroon op haar levenswerk.

Er kan echter maar één docent worden gekozen tot Z&W docent van het jaar. Voor 2023 is dat Daisy Baarda-Maaskant.

  • Bekijk het filmpje dat ze samen met leerlingen en collega’s maakte, nadat ze als één van de drie genomineerden was overgebleven.

Daisy, nogmaals van harte gefeliciteerd!