Het platform Zorg en Welzijn is voor mij een verbindende factor en een bron van vernieuwende ideeën, het heeft invloed op mijn visie en houdt mij scherp als docent.

Hiske van der Zweep, docent zorg & welzijn, Schoonhovens College

30
juni
2020

Afscheid van Aart Stans

Aart StansAarts Stans heeft zich de afgelopen vier jaren ingezet als regiobestuurder Midden-oost. Het Platform VMBO Z&W dankt Aart hartelijk voor zijn inzet en betrokkenheid! Momenteel worden gesprekken gevoerd met kandidaten die deze rol van hem willen overnemen. Onderstaand een laatste woord van Aart aan de regio Midden-oost.

 


 

Beste collega’s Z&W in de regio Midden-oost,

Mijn laatste werkdag zal plaats vinden op 17 juli a.s. Ik mag dan met pensioen.

Als regiobestuurder heb ik de afgelopen 4 jaar met veel plezier gewerkt in het VMBO platform Z&W. Er is onder aanvoering van Maud veel gebeurd en gewerkt aan de bekendheid van het platform binnen alle bestuurlijke lagen van ons land. We kregen erkenning van ministeries en werkgeversorganisaties en dat vertaalde zich weer uit in een medewerking in de regio.

In regio Midden-Oost zijn er prachtige voorbeelden ontwikkeld in de samenwerking met het MBO en met de pleeg- en zorginstellingen. Dank zij jullie inzet en ideeën. Leren van elkaar en de nieuwste ontwikkelingen volgen zijn de kernwaarden van de regiobijeenkomsten. Mijn grote dank voor de ondersteuning van Wilma in deze.

Door de afgelopen Coronacrisis is het werken in de zorg in een heel ander daglicht komen te staan. Ik maak me geen zorgen over de maatschappelijke erkenning van het werken in de zorg. Met elkaar staat het VMBO aan de basis hiervan. Dat maakt mij trots en dat ik met veel voldoening terug kijk op mijn werk en de samenwerking met de andere leden van het platform en op mijn werk in het onderwijs in het algemeen.

Helaas heb ik fysiek geen afscheid van jullie kunnen nemen maar mijn beleving is daarom niet minder. Ik wens jullie, en de opvolgende regio bestuurder heel veel succes en vooral good goan (op z’n Achterhoeks).

Aart Stans